ماشین‌آلات

خانگی
صنعتی

سیروپ

بارگرم
بارسرد

چای‌و‌دمنوش

رژیمی
انرژی زا

دانه سبز

عربیکا
روبوستا

قهوه و احساس انرژی | بهترین زمان مصرف قهوه

Template Avatar blog happycoffee

فهرست مطالب

Template blog coffee energy
اگر تا به حال قهوه ننوشیده باشید هم، قطعا می دانید قهوه حاوی یک ماده شیمیایی به نام

کافئین

(Caffeine) است که مصرف آن در بدن ما، با افزایش سطح انرژی همراه است. با بن مگ، مجله خبری قهوه بن کافه همراه باشید…

قهوه و انرژی

Template blog happycoffee1
اصلا فلسفه پیدایش قهوه نیز همین

انرژی زا

بودنِ آن بود، بدین صورت که یک چوپان اتیوپیایی مشاهده کرد که گوسفندانش پس از تغذیه از برگ و میوه های گیاه قهوه، انرژی و جنب و جوش بیشتری دارند!
اما با توجه به قدیمی بودن این داستان، اطلاع دقیقی از اوضاع گوسفندان چند ساعت بعد از خوردن آن دانه ها در دست نیست! حال ما در این مطلب قصد داریم، به طور دقیق مکانیزم اثر

کافئین

بر میزان انرژی و خواب را برای شما شرح دهیم…

کافئین و آدنوزین

در طول روز، به طور طبیعی با گذشت زمان، انرژی و هوشیاری انسان کاهش پیدا می کند. مغز انسان به شکل عادی، از زمانی که بیدار می شود تا هنگام خواب، ماده ای به نام آدنوزین

آدنوزین (Adenosine)

تولید می کند.

آدنوزینی که در طول روز تولید می شود توسط گیرنده های این ماده در بدن جذب شده و همین فرآیند به گفته دانشمندان باعث می شود تا شب ها احساس خستگی و خواب آلودگی کرده و به خواب برویم.

خُب حالا چه کاری از دستِ کافئین بر می آید؟! در واقع پس از مصرف قهوه، جنگ و رقابتی بین Caffeine و Adenosine  در بدن اتفاق می‌افتد!

کافئین

با شبیه سازی ادنوزین در مغز، روند طبیعی تولید این ماده را دستکاری می کند. در تعریف دیگر ادنوسین نوعی نوکلئوتید است که در سلول ها به عنوان حامل انرژی استفاده می شود. کافئین با تقلید از آن، به گیرنده های این مولکول چسبیده و مانع جذب آن ها می شود. یعنی گیرنده ها به جای جذب آدنوزین، کافئین جذب می کنند و در نتیجه به جای اینکه احساس خواب آلودگی به فرد دست دهد، هشیار تر و سرحال تر می شود.
اما این مبارزه اینجا تمام نمی شود، بدن و مغز انسان متوجه این قضیه می شود و به منظور مقابله با آن

آدنوزین

بیشتری تولید می کند. حال کلید حل سوال اینجاست. احتمالا می دانید و یا حداقل شنیده اید که قهوه ماده ای ادرار آور است. همین ویژگی باعث می شود که کافئین پس از مدتی از بدن شما خارج شود و اثر آن کوتاه مدت باشد. پس از خروج قهوه، حجم قابل توجه آدنوزین که تولید شده اما هنوز جذب نشده، شروع به جذب شدن می کند در نتیجه احساس سرحالیِ ایجاد شده کم کم از بین رفته و خستگی ناشی از جذب آدنوزین اتفاق می افتد.

بدین صورت است که نوشیدن قهوه در چند ساعت اول می تواند باعث شادابی و بالا رفتن سطح انرژی شود؛ اما پس از گذشت زمان می تواند آرامش و خوابی آرام را برای شما به ارمغان بیاورد.

زمان های نوشیدن قهوه

Template blog coffee time
در مورد اثر قهوه بر انرژی صحبت کردیم. حالا نوبت آن است که نکاتی را برای شما یادآور شویم. بدن ما به صورت طبیعی در بازه‌های زمانی مختلف در شبانه روز، هورمونی به نام کورتیزول (Cortisol) ترشح میکند.

کورتیزول

به هورمون استرس شناخته میشود. اگر شما زمانی که بدنتان در حال ترشح کورتیزول است، قهوه مصرف کنید، میزان تولید کورتیزول را به اوج می‌رسانید.

در نتیجه، اگر قهوه را بین ساعت 9 تا 11 صبح مصرف کنید، شما را سرحال می‌کند و اگر آن را ما بین 1:30 الی 3 بعد از ظهر بنوشید، باعث هوشیاری شما پس از صرف نهار می‌شود.

همچنین چنانچه آنرا حدود 6 ساعت قبل خواب مصرف کنید احتمالا باعث آرامش خواب شما می شود، اما توجه کنید که

نوشیدن قهوه

با فاصله زمانی کم قبلِ خواب، آرامشِ خواب شما را برهم می زند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جوی مطالب

پیشنهادی برای شما

مطالب مرتبط

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من