ماشین‌آلات

خانگی
صنعتی

سیروپ

بارگرم
بارسرد

چای‌و‌دمنوش

رژیمی
انرژی زا

دانه سبز

عربیکا
روبوستا

آیس کافی یا قهوه سرد – آموزش صفر تا صد تهیه قهوه سرد در منزل

آیس کافی یا قهوه سرد

فهرست مطالب

هنگامی که هوا رو به گرمی می رود، بالطبع تقاضا و تمایل برای نوشیدنی های گرم مانند چای و قهوه نیز کاهش می‌یابد اما اگر یک قهوه خور حرفه‌ای باشید می دانید که چند ماه زندگی بدون قهوه امری ناممکن است. بنابراین بازار نوشیدنی های سرد بر پایه قهوه مانند آیس کافی در فصول گرم سال بسیار داغ می‌شود. در این نوشته آیس کافی را به صورت کامل به شما معرفی می‌کنیم وآموزش می دهیم که چگونه می‌توانید این نوشیدنی جذاب را در منزل به سادگی تهیه کنید.

آیس کافی یا قهوه سرد چیست

آیس کافی (iced coffee) یک اسم کلی برای تمام نوشیدنی های برپایه قهوه است که به صورت سرد سرو می شوند. این نوشیدنی ها امروزه در سراسر دنیا به خصوص کشور ها و مناطق گرمسیری تر طرفداران زیادی پیدا کرده اند. شاید بتوان یکی از عوامل تاثیر گذار در رواج پیدا کردن و گسترش صنعت قهوه را ظهور برند های زنجیره ای مانند استارباکس (Starbucks) دانست.

انواع آیس کافی

شاید نتوان دسته بندی دقیق و مشخصی برای قهوه سرد گفت اما به طور کلی قهوه می توان تمام نوشیدنی های سرد برپایه قهوه را در 2 گروه قرار داد:

1 – قهوه سرد دم: قهوه سرد دم یا (cold brew) به قهوه ای گفته می شود که فرآیند عصاره گیری آن با آب سرد و در مدت زمان حدودی 12 الی 24 ساعت انجام می شود. پروسه عصاره گیری یا به عبارتی دم کردن این نوع قهوه در ظروف شیشه ای مخصوص و به وسیله عبور آب سرد از فیلتر و پودر قهوه به آرامی صورت می گیرد. 

2- آیس کافه : رایج ترین نوع قهوه سرد همین مدل می باشد. در این نوشیدنی ها ما قهوه را به صورت عادی (ترک یا اسپرسو) دم می کنیم و سپس آن را با یخ یا به صورت سرد سرو می کنیم.

البته میتوانید عصاره قهوه را در قالب های یخ ریخته و در فریزر بگذارید تا یخ بزند و هر زمان که هوس قهوه سرد کردید چند قالب آن را در شیر یا آب بیندازید.

اگر به جای آب از شیر برای تهیه قهوه سرد استفاده کنید به آن آیس لته و اگر کمی پودر کاکائو به آن اضافه کنید آیس موکا می گویند.

iced coffee قهوه سرد یا آیس کافی

تفاوت آیس کافی با قهوه گرم

تنها تفاوت قهوه های سرد دم با قهوه های عادی در فرایند دم کردن آن ها است. از آنجایی که عصاره گیری قهوه های سرد در دمای پایین و مدت زمان طولانی انجام می شود، اصطلاحا عصاره خروجی قوی تر و با اسیدیته کمتر است.

برای نوشیدنی های ترکیبی مانند آیس لته و آیس موکا عمدتا از قهوه اسپرسو استفاده می شود.

طرز تهیه قهوه سرد در منزل

برای تهیه آیس کافی در منزل راحتترین راه استفاده از اسپرسوساز یا موکاپات است زیرا برای تهیه قهوه های سرد دم نیاز به وسایل و ظروف مخصوصی است که ممکن است تهیه آن برای کاربر خانگی ساده نباشد. بنابر این در ادامه طرز تهیه آیس کافه را با دستگاه اسپرسوساز به شما آموزش خواهیم داد :

برای آموزش بیشتر آماده سازی اسپرسو در منزل میتوانید مقاله ی 3 روش تهیه اسپرسو در منزل را مطالعه نماییید.

ابتدا باید پودر قهوه مناسب با اسپرسوساز خود را تهیه کنید. درجه آسیاب مناسب برای اسپرسوساز باید بسیار ریز باشد تا فرآیند عصاره گیری کامل و به خوبی انجام شود. 

در مورد نوع دانه قهوه نیز بستگی به طبع و سلیقه شما دارد. اگر به طعم تلخ و غلیظ علاقه مند هستید دانه های روبوستا و اگر خیلی طعم های تلخ باب میل شما نیست و بیشتر عطر قهوه با ته مزه ترشی را می پسندید، قهوه عربیکا مناسب شما است. اما توصیه ما به شما استفاده از قهوه های ترکیبی (Blend) مانند قهوه عربیکا 40%روبوستا60% یا پودر قهوه عربیکا 60%روبوستا40% می باشد.

بعد از اینکه پودر قهوه متناسب با ضائقه و دستگاه خود را تهیه کردید کافیست تا با استفاده از اسپرسوساز عصاره آن را بگیرید. توجه داشته باشید که کار با اسپرسوساز نیازمند رعایت نکات ظریفیست که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

  • پودر قهوه باید به خوبی و به مقدار لازم داخل پورتافیلتر ریخته و پخش شود.
  • به کمک تمپر باید پودر قهوه داخل پورتافیلتر به خوبی تمپ یا فشرده شود.
  • توجه کنید که فشار بخار دستگاه شما به چه میزان است و پودر قهوه خود را متناسب با آن تهیه کنید. هرچقدر قدرت دستگاه بیشتر باشد می توانید از قهوه با آسیاب ریز تر استفاده کنید.

بعد از اینکه قهوه شما آماده شد دو راه دارید. میتوانید آن را همراه با یخ و شیر سرو کنید؛ یا اینکه آن را در قالب های کوچک یخ ریخته و در فریزر قرار دهید. اینگونه هرزمان می توانید قطعه های قهوه فریز شده را در شیر یا آب ریخته و میل کنید.

همچنین شما می توانید با افزودن پودر کاکائو یا انواع سیروپ به نوشیدنی خود تنوع دهید و از گشت و گذار در دنیای بی انتهای قهوه لذت ببرید.

جمع بندی

اگر تابحال قهوه های سرد را امتحان نکرده اید شک نکنید که بخش زیادی از لذت چشیدن قهوه را از دست داده اید. اما اگر تا بحال در کافه و یا رستورانی یکی از انواع قهوه سرد را خورده اید اما تصور می کردید که تهیه آن در منزل دشوار است؛ پس از حتما متوجه سادگی این کار شده اید پس بدون تردید این نوشیدنی هارا به روتین تابستانی خود اضافه کنید.

شرکت بن کافه فعالیت خود را از سال 86 در حوزه محصولات مصرفی مانند  قهوه شروع کرده است و در حال حاضر علاوه بر فروش انواع محصول مصرفی همچون قهوه ، شکلات ، چای و دمنوش و …. اقدام به فروش دستگاه‌ها و تجهیزات قهوه نیز کرده‌است.

تجارت خانه بن کافه به عنوان یکی از واردکنندگان و تولیدکنندگان با کیفیت ترین پودر قهوه های موجود در بازار ایران، همیشه در تلاش بوده تا با تهیه‌ی مرغوب ترین دانه‌های قهوه و رست تخصصی با بروز ترین تجهیزات بتواند یک تجربه حرفه‌ای و دلنشین از نوشیدن قهوه را برای شما به ارمغان بیاورد. برای آشنایی بیشتر با این شرکت می توانید به صفحه درباره ما مراجعه نمایید.

 در صورتی که هرگونه سوال و یا ابهامی در مورد محصولات داشتید نیز میتوانید با مراجعه به صفحه تماس با ما با کارشناسان و متخصصان بن‌کافه ارتباط برقرار نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جوی مطالب

پیشنهادی برای شما

مطالب مرتبط

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من