ماشین‌آلات

خانگی
صنعتی

سیروپ

بارگرم
بارسرد

چای‌و‌دمنوش

رژیمی
انرژی زا

دانه سبز

عربیکا
روبوستا

قهوه عربیکا چیست؟ صفر تا صد آشنایی با قهوه عربیکا

قهوه فله چیست و چگونه می توان تهیه کرد؟

فهرست مطالب

هنگامی که برای خرید قهوه به یک فروشگاه تخصصی قهوه مراجعه می‌کنید، اولین سوالی که فروشنده از شما میپرسد : «عربیکا یا روبوستا؟» خواهد بود. شما برای اینکه بتوانید قهوه‌ای مطابق با سلیقه و ذائقه خود خریداری کنید لازم است تا با این دو مدل دانه قهوه آشنایی داشته باشید و بدانید چه تفاوتی بین این دو نوع است؟ اصلا قهوه عربیکا چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ در ادامه این مقاله سعی می‌کنیم تا به طور کامل شما را با قهوه عربیکا و خصوصیات آن آشنا کنیم.

قهوه عربیکا چیست

همانطور که می دانید در جهان هستی گونه های بسیاری از دانه های قهوه شناسایی شده است. محققین به طور کلی دانه های قهوه را در ۴ دسته عربیکا، روبوستا، لیبریکا و اکسلسا دسته بندی میکنند. گونه‌ی لیبریکا و اکسلسا به دلیل کشت خاص و محدود عملا خیلی یافت نمی‌شوند و برای مصارف تجاری کاربردی نمی‌باشد. قهوه عربیکا به لطف طعم ملایم تر و کم تلخی به همراه عطر خوب یکی از دو گونه پر مصرف و پرطرفدار قهوه در سراسر دنیا می‌باشد. این دانه که قدمتی چند صد ساله در تجارت قهوه دارد به دلیل عطر بی‌نظیر و طعم دلنشینش توانسته بخش عمده ای صنعت قهوه دنیا را به خود اختصاص دهد. برای اینکه کمی با وسعت و مقیاس این صنعت آشنا شوید، جالب است بدانید طبق آمارهای رسمی در سال ۲۰۱۶ در کشور آمریکا ۷۸۲ میلیارد دلار قهوه و مشتقات آن به فروخته شده است. در ایران نیز در سال ۲۰۱۶ بیش از ۲۰۰۰تن قهوه در کشور مصرف شد که آمار قابل توجهی می‌باشد.
۹۸ درصد مصرف قهوه جهان مختص به دو گونه دانه‌ی عربیکا و روبوستا بوده و از این میزان بیش از ۲/۳ آن مختص گونه عربیکا است.

پیشنهاد محصول :‌ قهوه 100% عربیکا

تاریخچه قهوه عربیکا

علت نامگذاری این نوع دانه قهوه به محل کشت آن، یمن مربوط می‌شود. اولین بار در قرن هفتم میلادی بود که قهوه عربیکا از کشور اتیوپی به یمن رسیده و در آنجا کشت شد. سپس از یمن به سرتاسر کشور های عربی منتقل شده و به همین دلیل به آن قهوه‌ی عربیکا می‌گویند. البته امروزه این گونه قهوه در کشور های زیادی کشت می‌شود، اما خاستگاه اصلی گونه عربیکا کشور هایی همچون اتیوپی، سودان و یمن است. این دانه در قرن ۱۷ میلادی توسط تعدادی بازرگان دانمارکی به اروپا برده شده و مورد استقبال اروپاییان قرار گرفت.

این گونه قهوه از گذشته تا کنون بیشتر برای تهیه قهوه ترک استفاده می‌شود. اگر با قهوه ترک و روش های تهیه آن آشنایی ندارید، مقاله « قهوه ترک چیست ؟ طرز تهیه قهوه ترک در منزل » را مطالعه نمایید

شرایط کشت و درخت عربیکا

درخت قهوه عربیکا درختی کوچک و همیشه سبز است که در طبیعت می تواند تا حدود ۵ الی ۶ متر رشد کند، اما معمولاً برای برداشت آسان تر در مزارع قهوه تا ارتفاع حدود ۳ متر هرس می شوند. این درخت گل‌های سفید و معطری تولید می‌کند که جای خود را به میوه‌هایی شبیه گیلاس می‌دهد که هر کدام حاوی دو دانه (دانه‌های قهوه) هستند.

این گیاه در آب و هوای نیمه گرمسیری با بارندگی زیاد و دمای معتدل، معمولاً بین 15 تا 24 درجه سانتیگراد رشد می کند. همچنین به نور آفتاب زیادی نیاز دارد و در ارتفاعات بین 600 تا 2000 متر از سطح دریا بهترین عملکرد را دارد.

برداشت دانه های قهوه عربیکا معمولاً با دست انجام می شود، زیرا دانه های رسیده باید به صورت جداگانه چیده شوند. این یک فرآیند کار فشرده است که به کارگران ماهر نیاز دارد، اما تضمین می کند که فقط رسیده ترین دانه ها برداشت می شوند و در نتیجه قهوه با کیفیت بالاتری تولید می شود.

یکی از دلایل گران تر بودن قهوه عربیکا نسبت به روبوستا سختی کشت آن است. این گیاه بسیار به آفت و شرابط محیطی حساس بوده و نیازمند مراقبت زیادی است.

درخت قهوه عربیکا

تفاوت های قهوه روبوستا و قهوه عربیکا چیست

این دو دانه از خواص گرفته تا خصوصیات ظاهری، تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. برخی از این تفاوت ها عبارتند از:

قیمت: عربیکا به دلیل سختی کشت و تقاضای بیشتر نسبت به روبوستا، قیمت بالاتری دارد.

میزان کافئین: قهوه روبوستا تقریباً دو برابر قهوه عربیکا کافئین دارد. این کار قهوه روبوستا را تلخ تر می کند و طعم قوی تر و شدیدتری به آن می دهد.

شکل ظاهری: دانه های قهوه عربیکا به طور کلی بزرگتر و صاف تر از دانه های قهوه روبوستا هستند. آنها همچنین دارای یک شیار منحنی یا S شکل در یک طرف دانه هستند، در حالی که دانه های روبوستا گردتر دارای شیار صاف تر هستند.

طعم: طعم روبوستا تلخ تر و به سوختگی میزند اما عربیکا ملایم تر و ته مزه‌ی کمی ترش دارد.

تفاوت عربیکا روبوستا

جمع بندی

به طور کلی هرکدام از این دانه ها طرفداران و علاقه‌مندان خاص خود را دارند. اما عمدتا از این دو دانه به صورت قهوه ترکیبی استفاده میکنند. شما با ترکیب عربیکا و روبوستا در نسبت های دلخواه علاوه بر تنظیم طعم و کافئین متناسب با سلیقه خود، قیمت نهایی را نیز بالانس کنید.

چه قهوه را به صورت ترکیبی مصرف کنید یا چه به صورت تک‌خاستگاه یا سینگل اوریجین، کیفیت و تازگی آن بسیار حائز اهمیت خواهد بود. البته دقت داشته باشید که عوامل مهمی از جمله کیفیت دانه، کیفیت رست و شرایط نگهداری دانه نیز تاثیر بسزایی بر روی خروجی قهوه شما خواهند داشت.

بن کافه با هدف احیا و ترویج فرهنگ قهوه خوری در ایران، فعالیت خود را از سال 86 در حوزه محصولات مصرفی قهوه، شروع کرده است و در حال حاضر علاوه بر فروش انواع محصول مصرفی همچون قهوه ، شکلات ، چای و دمنوش و …. اقدام به فروش دستگاه و تجهیزات قهوه نیز کرده‌است. برای آشنایی بیشتر با این شرکت می توانید به صفحه درباره ما مراجعه نمایید.

شما برای مشاهده و یا خرید انواع قهوه های ترکیبی عربیکا روبوستا می توانید از طریق وب‌سایت تجارت خانه بن‌کافه اقدام و در صورت تمایل سفارش خود را ثبت نمایید. همچنین برای مشاهده همه محصولات از صفحه فروشگاه دیدن نمایید. درصورتی هرگونه سوال و یا ابهامی در مورد محصولات داشتید نیز میتوانید با مراجعه به صفحه تماس با ما با کارشناسان و متخصصان بن‌کافه ارتباط برقرار نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جوی مطالب

پیشنهادی برای شما

مطالب مرتبط

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من