ماشین‌آلات

خانگی
صنعتی

سیروپ

بارگرم
بارسرد

چای‌و‌دمنوش

رژیمی
انرژی زا

دانه سبز

عربیکا
روبوستا

قهوه سبز چیست؟ فوائد و مضرات قهوه سبز

قهوه سبز

فهرست مطالب

تصور و شناخت غالب افراد از قهوه، دانه هایی قهوه‌ای رنگ و با عطر و طعم زیاد است که به روش های مختلفی عصاره گیری و سرو می‌شود. اما در این نوشته به معرفی نوع دیگری از قهوه خواهیم پرداخت که تصورات شما را در مورد قهوه تغییر می‌دهد. در ادامه بخوانید که قهوه سبز چیست و چه خواص و ویژگی هایی دارد. 

قهوه سبز چیست

حتما شما هم درباره خواص بی نظیر قهوه شنیده یا مطالعه کرده‌اید. قهوه حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به سرطان می‌شود. اما شاید بزرگترین چالش قهوه، مقدار کافئین بالای آن است که در صورت مصرف زیاد می‌تواند باعث بروز استرس، تپش قلب و… شود. پس راه حل چیست؟

قهوه سبز یا green coffee یک نوشیدنی بر پایه قهوه است که از دانه های خام و برشته نشده قهوه تهیه می‌شود. برخلاف تصور بسیاری، قهوه سبز دانه خاص یا نژاد متفاوتی نیست بلکه فقط رست نشده و رنگ خود دانه قهوه را دارد. رست قهوه واکنش های شیمیایی‌ای را در قهوه رقم میزند که باعث افزایش کافئین، تغییر طعم و عطر قهوه می‌شود. بنابراین بدیهیست که طعم،عطر و میزان کافئین قهوه سبز با قهوه های معمولی متفاوت باشد.

در ادامه به بررسی خواص و طرز تهیه این نوشیدنی خواهیم پرداخت.

جهت آشنایی با فرآیند رست یا برشته کردن می توانید مقاله : « رست قهوه چیست ؟ برشته و بو دادن انواع قهوه » را مطالعه نمایید.

قهوه سبز چیست

خواص و ویژگی های قهوه سبز

همانطور که اشاره کردیم قهوه سبز حاوی کافئین کمتری نسبت به سایر قهوه ها است. تحقیقات نشان داده که میزان کافئین موجود در قهوه سبز حدود ۲۰ درصد کمتر از میانگین سایر کافی ها بوده و همین تفاوت باعث می‌شود تا افرادی که مبتلا به استرس و یا بیماری های قلبی هستند راحتتر بتوانند این قهوه را مصرف کنند. البته بهتر است افرادی که ناراحتی قلبی دارند تحت نظر پزشک خود از این نوشیدنی استفاده کنند.

۳ مورد از مهمترین و شناخته شده‌ترین خواص قهوه سبزمی‌توان به کنترل دیابت و فشار خون، پاکسازی کبد و کمک به کاهش وزن اشاره کرد. 

کاهش وزن : قهوه سبز به دلیل داشتن اسید کلروژنیک می‌تواند فعالیت آنزیم‌های چربی سوز را افزایش و موجب لاغری و کاهش وزن شود.

کنترل دیابت : کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز اثرات ضد دیابتی بیشتری به نسبت کافئین دارد. این ماده جذب گلوکز غذا توسط روده‌ها را کاهش می‌دهد و نیز جذب گلوکز موجود در خون توسط ماهیچه‌ها را افزایش می‌دهد. هر دوی این عوامل باعث کاهش گلوکز موجود در خون و در نتیجه کاهش قند خون می‌شود. براساس تحقیقات انجام گرفته در سال ۲۰۱۰ در دانشگاه میشیگان، مصرف روزانه سه تا چهار فنجان قهوه سبز، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 30 درصد کاهش می دهد.

پاکسازی کبد: عصاره قهوه سبز یک سم زدا و صفرا بر طبیعی است که کبد را از سموم، کلسترول بد، سنگ های صفراوی و سایر مواد مضر پاکسازی می کند. با سم زدایی کبد، عملکرد آن بهبود پیدا کرده، متابولیسم بدن افزایش می یابد و سلامت کلی بدن تضمین می شود. مصرف روزانه قهوه سبز ریسک ابتلا به بیماری‌های کیسه صفرا، سیروز کبدی و سرطان کبد را کاهش می‌دهد. 

تفاوت های قهوه رست شده با قهوه سبز چیست؟

همانطور که گفتیم قهوه های سبز و رست شده در دانه قهوه با هم تفاوت ندارند و تنها تفاوت آنها در برشته شدن یا نشدن آن ها است. همین موضوع سبب می‌شود تا خواص و ویژگی های بسیاری در دانه قهوه تغییر کند. به عنوان مثال:

طعم : قهوه رست شده بسته به میزان رست شدن آن طعمی تلخ و غلیظ دارد اما طعم قهوه سبز بیشتر یک طعم گیاهی می‌باشد که رگه هایی از تلخی قهوه در آن حس می‌شود.

میزان کافئین : برشته کردن قهوه باعث می‌شود تا خاصیت اسیدیته قهوه کاهش پیدا کند و میزان کافئین آن نیز افزایش پیدا کند.

خواص درمانی: قهوه سرشار از آنتی اکسیدان و آنزیم های مفید برای بدن است که به بهبود متابولیسم بدن و کاهش قند خون کمک می‌کند. اما بخشی از این آنزیم ها در اثر حرارت ناشی از برشته شدن از بین می‌روند. بنابراین خواص درمانی و دارویی قهوه سبز به مراتب از قهوه های رست شده بیشتر است.

—– مطالعه بیشتر : « قهوه اسپرسو چیست ؟ 5 دلیل برای امتحان قهوه اسپرسو»

طرز تهیه قهوه سبز در منزل

به طور کلی قهوه سبز به دو صورت آماده می‌شود. 

۱- تهیه قهوه سبز با دانه قهوه:

در این روش لازم است تا شما به میزان ۳برابر حجم دانه های قهوه، آب به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب قل بخورد. سپس از صافی رد کرده و عصاره قهوه را نوش جان کنید. در این روش میزان عصاره گیری و غلظت دمنوش کم می‌باشد.

۲- تهیه قهوه سبز با پودر قهوه:

این شیوه کاملا مشابه آماده سازی قهوه آمریکانو می‌باشد. ابتدا قهوه را آسیاب می‌کنید. سپس پودر قهوه را در یک ظرف مناسب ریخته و به آن آب جوش اضافه می‌کنید و درب ظرف را می‌بندید. بعد از مدتی محلول را از صافی رد کرده و نوش جان می‌کنید. توجه کنید که در این روش میزان عصاره گیری و غلظت دمنوش زیاد می‌باشد.

دانه های قهوه سبز به نسبت قهوه رست شده سفت تر می‌باشند و بنابراین لازم است تا از یک آسیاب مناسب و پرقدرت برای آسیاب دانه های قهوه سبز استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما آسیاب مالکونیگ X54 Allround Grinder است. همچنین می‌توانید سایر آسیاب های قهوه را در فروشگاه بن کافه مشاهده کنید.

جمع بندی

قهوه سبز را میتوان تا حدی با چای سبز مقایسه کرد؛ نسخه ای سلامت از یک نوشیدنی رایج و پرطرفدار. طعم قهوه سبز تفاوت های زیادی با قهوه رست شده داشته و حالت دمنوش گیاهی دارد اما با این حال همچنان رگه های تلخ و طعم اصیل قهوه در آن حس می‌شود.

حال که با این دمنوش سبزمفید آشنا شدید و متوجه شدید که قهوه سبز چیست و چه خواصی دارد، با هر سلیقه و ضائقه‌ای، سعی کنید از مصرف آن غافل نشوید.

تجارت خانه بن کافه به عنوان یکی از واردکنندگان و تولیدکنندگان با کیفیت ترین پودر قهوه های موجود در بازار ایران، همیشه در تلاش بوده تا با تهیه‌ی مرغوب ترین دانه‌های قهوه و رست تخصصی با بروز ترین تجهیزات بتواند یک تجربه حرفه‌ای و دلنشین از نوشیدن قهوه را برای شما به ارمغان بیاورد.

شما می‌توانید برای مشاهده‌ی کامل محصولات به صفحه فروشگاه و جهت مشاوره یا کسب اطلاعات بیشتر به صفحه تماس باما مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جوی مطالب

پیشنهادی برای شما

مطالب مرتبط

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من