شاید برایتان جالب باشد که بدانید دانه های قهوه که همه ما به رنگ قهوهای میشناسیم و مصرف میکنیم در اصل رنگی مایل به سبز دارند. این دانه ها طی فرآیندی به نام رست (Roasts) یا برشته کردن تغییر رنگ و خاصیت داده و به شکلی که مصرف میکنیم در میآیند. دانه های خام قهوه در درجه های مختلف و مطابق با سلیقه افراد رست میشوند. در این مقاله شما را با انواع رست قهوه و ویژگی های هریک آشنا میکنیم.
رست قهوه چیست؟
پیش از آشنایی با انواع رست قهوه لازم است تا کمی با خود فرآیند رست و مراحل آن آشنا شوید.
برشته کردن یا رست کردن قهوه، فرآیند اعمال حرارت به دانههای سبز قهوه است که میتواند به میزان قابل توجهی بر عطر، طعم و رنگ قهوه تأثیر بگذارد. آشنایی با انواع مختلف رست قهوه می تواند به شما کمک کند هنگام خرید قهوه انتخاب آگاهانه تری مطابق با سلیقه خود داشته باشید.
شما میتوانید جهت آشنایی بیشتر و کاملتر با فرآیند رست یا برشته کردن قهوه مقاله : « رست قهوه چیست ؟ برشته و بو دادن انواع قهوه » را مطالعه نمایید.
![رست قهوه چیست ؟ برشته](https://boncafepars.ir/wp-content/uploads/2023/02/3Y0A0135-1.jpeg)
انواع رست قهوه
درجه بندی های بسیار وسیع و متنوعی برای رست دانه های قهوه نامگذاری شده است اما بسیاری از آن ها صرفا برای اهداف برندینگ و ایجاد تمایز با رقبا میباشد. درجه رست را به طور کلی در سه مدل لایت، مدیوم و دارک دسته بندی میکنند. تفاوت این ۳ دسته برای مصرف کنند ملموس و راحت است و نیاز به دقت و تجربه زیادی ندارد.
در ادامه به بررسی ویژگی ها و خواص هرکدام از این ۳ دسته خواهیم پرداخت:
رست ملایم یا روشن
کمترین و روشن ترین درجه رست قهوه رست ملایم است. در این درجه دانه های قهوه خاصیت اسیدیته بالا و رنگ روشنی دارند. برای این میزان رست باید حرارت را در هنگام first crack یا شکاف اولیه قطع کرد. first crack نشانهی این است که رست قهوه به درستی انجام شده و از این لحظه به بعد با حرارت دادن، رست قهوه به سمت دارک شدن پیش میرود. از ویژگی های این درجه میتوان به : اسیدیته بسیار بالا، عطر خوشایند، طعم میوهای و مرکباتی، دانه های خشک بدون روغن و تغییر نکردن شکاف و ترک وسط دانه اشاره کرد.
رست متوسط یا مدیوم
درجه ای مابین لایت و دارک که نسبتا طرفداران بیشتری نیز دارد. رست مدیوم نه به اندازهی دارک تلخ و سوخته است و نه به خامی لایت. رنگ قهوهای پررنگ دارد. برای رست مدیوم کافیست کمی بعد از first crack حرارت را قطع کنید. فقط دقت داشته باشید در فرآیند رست حتی ثانیه ها نیز بسیار حائز اهمیت هستند. از ویژگی های این درجه میتوان به :
اسیدیته مدیوم، عطر لذتبخش و ته مزهای دلنشین، نتهای کاراملی، دانه های کمی روغنی و کمی بازشدگی ترک وسط دانه اشاره کرد.
دانه های مدیوم یک انتخاب مناسب برای تهیه قهوه ترک میباشند. برای آشنایی بیشتر با قهوه ترک و یادگیری نحوه تهیه آن در منزل مقاله « قهوه ترک چیست ؟ طرز تهیه قهوه ترک در منزل » را مطالعه نمایید.
![](https://boncafepars.ir/wp-content/uploads/2023/04/انواع-رست-قهوه.jpeg)
رست دارک
بالاترین درجه رست قهوه میباشد که دانه های قهوه به رنگ قهوهای سوخته درآمده و طعمی تلخ و عطر تندی به خود میگیرند. میزان اسیدیته در این درجه از همه کمتر و کافئین آن بیشتر میباشد. به دلیل تغییرات شیمیایی پدیدی آمده چگالی دانه های دارک کمتر بوده و وزن کمی دارند. این مدل بیشتر برای افرادی مناسب است که شیفتهی طعم تلخ قهوه هستند.
ارتباط انواع رست قهوه با خواص آن
همانطور که میدانید قهوه دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیاریست. علاوه براین مصرف قهوه باعث کاهش قند خون، پیشگیری از ابتلا به دیابت و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. اما تمام این خواص به لطف وجود خاصیت اسیدیته دانه های قهوه است. بنابراین با افزایش درجه رست و کاهش میزان اسیدیته، دانه های قهوه خواص خود را نیز از دست میدهند.
رست و برشته کردن قهوه در بن کافه
تجارت خانه بن کافه به عنوان یکی از واردکنندگان دانهی قهوه، کارخانه اختصاصی خود برای رست و آسیاب قهوه را دارد تا در با کیفیت ترین و تازه ترین حالت ممکن پودر قهوه را به دست مصرف کننده برساند. بهرهگیری از دانش متخصصین داخلی و خارجی و بروز ترین دستگاه های رست قهوه باعث میشود تا خاطرهای خوش و دلنشین از مصرف قهوه های بنکافه در خاطر شما باقی بماند.
پودر قهوه اسپرسو بن کافه از مرغوب ترین دانههای قهوه تهیه، و با رست مدیوم و درجه آسیاب مناسب، در بسته بندی های بهداشتی عرضه میشود. همچنین در صورتی که تمایل به خرید دانه قهوه به صورت خام یا رست شده دارید نیز میتوانید به صفحه <> مراجعه نمایید.
شما میتوانید برای مشاهدهی کامل محصولات به صفحه فروشگاه و جهت مشاوره یا کسب اطلاعات بیشتر به صفحه تماس باما مراجعه نمایید.